Fisksoppa

Fisksoppa

ca 4-6 port
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1–2 msk smör
3 msk vetemjöl
12 dl vatten (eller 8 dl vatten och 4 dl vitt vin)
2 fiskbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde (går bra med matlagningsgrädde istället)
3 färska skalade tomater
1 tsk tomatpuré
ca 400 g fiskfilé (torsk el. liknande)

Tillbehör:

aioli
räkor
hårdkokta skivade ägg

Gör så här:

Fräs purjolök och vitlök i smör några minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka soppan ca 8 minuter.
Tillsätt grädde, finhackade tomater, tomatpuré och fiskfiléerna skurna i bitar. Sjud ca 3–5 minuter.
Servera soppan med de olika tillbehören och ett gott bröd.
(Om du vill kan du hysta i räkorna redan nu, men gör det då inte förrän precis innan soppan ska serveras, för annars blir de sega!)

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits