Fisksoppa
Fisksoppa
ca 4-6 port
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1–2 msk smör
3 msk vetemjöl
12 dl vatten (eller 8 dl vatten och 4 dl vitt vin)
2 fiskbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde (går bra med matlagningsgrädde istället)
3 färska skalade tomater
1 tsk tomatpuré
ca 400 g fiskfilé (torsk el. liknande)
Tillbehör:
aioli
räkor
hårdkokta skivade ägg
Gör så här:
Fräs purjolök och vitlök i smör några minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka soppan ca 8 minuter.
Tillsätt grädde, finhackade tomater, tomatpuré och fiskfiléerna skurna i bitar. Sjud ca 3–5 minuter.
Servera soppan med de olika tillbehören och ett gott bröd.
(Om du vill kan du hysta i räkorna redan nu, men gör det då inte förrän precis innan soppan ska serveras, för annars blir de sega!)
ca 4-6 port
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1–2 msk smör
3 msk vetemjöl
12 dl vatten (eller 8 dl vatten och 4 dl vitt vin)
2 fiskbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde (går bra med matlagningsgrädde istället)
3 färska skalade tomater
1 tsk tomatpuré
ca 400 g fiskfilé (torsk el. liknande)
Tillbehör:
aioli
räkor
hårdkokta skivade ägg
Gör så här:
Fräs purjolök och vitlök i smör några minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka soppan ca 8 minuter.
Tillsätt grädde, finhackade tomater, tomatpuré och fiskfiléerna skurna i bitar. Sjud ca 3–5 minuter.
Servera soppan med de olika tillbehören och ett gott bröd.
(Om du vill kan du hysta i räkorna redan nu, men gör det då inte förrän precis innan soppan ska serveras, för annars blir de sega!)
Kommentarer:
Trackback