Bad, bakelse och KENT

Idag har jag jobbat som en dåre. Har haft sjukt mycket att göra hela dagen. Efter jobbet åkte jag en sväng till bokrean. Fick tag på två böcker som jag har velat läsa till ett bra pris så det var roligt. Köpte med mig sushi hem och hämtade ut biljetter till KENT. De är en present till Älsklingen som fyller år idag. När jag kom hem så var jag helt slut och somnade bums i soffan. Så välbehövligt!

Nu måste jag bada och tvätta håret. Tänkte göra en inpackning och lyxa med badbomb. Älskar att bada! :) Snart kommer älsklingen hem från jobbet och då ska jag överraska med bakelse och presenter. Godnatt Sverige!

image142


Ett steg längre

Igår när jag stod och väntade på busshållplatsen, och var på väg till jobbet, så kikade jag i skyltfönstret hos Flügger Färg. Hos dem tyckte jag mig skymta en snygg svart tapet till vårat kök. Tapeten hade svart (möjligen mörkgrå) botten och ett blankt svart grenblads-mönster ovanpå. Så fin!!! Tänk om det är DEN tapeten?! Jag har letat efter tapeter till köket hela hösten utan att finna det jag söker så jag blev jätteglad. Nu har vi bestämt att vi ska åka dit på onsdag och kika på den och höra vad den kostar osv. Längtar redan!


Sötnosar

image140

Så sköna de är som bara dyker upp på ett event och "bekräftar" ett visst ryckte som pågått någon månad. Ja en bild säger mer än ord. Alltid. image141


Vecka 9

  • Beställ tårta & köp kakor till veckans födelsedagskalas √
  • Gör klart matteinlämningsuppgifterna, moment 1 & 2 √
  • Häng upp gardiner
  • Åka till Ikea & köpa skedar, glas mm. √
  • Hämta födelsedagspresenten (KENT-biljetter) √
  • Promenera minst 3 dagar denna vecka (det blev iallafall 2 ggr) √
  • Maila registratorn på skolan

   


Björn Gustafsson I love you!

image134


Vad vore Melodifestivalen utan Björn Gustafsson (och Kristian Luuk)?! Helt förkastilg förmodligen.


Björn inledde med en balad på franska och fortsatte sen med en kärlekssång till en tjej. Söta Carina Berg var objektet.  "- Du är strösslet på en glass, du är det roliga i hasch", sjöng Björn.

image135

Kristian gjorde entré i Carola Häggkvist schlagerkostym från 1983, då hon vann melodifestivalen med låten "Främling".

Bilderna kommer från aftonbladet.se


Naket?

Elin Lanto gör som många andra kändisar gjort för att bli mer kända. Hon klär av sig i sin nya video till singeln "Speak'n spell". Jag tycker det är onödigt för en så snygg och skönsjungande tjej. Men smaken är ju som baken, delad. Kanske tur det?

image133

Källa: aftonbladet.se

Randigt?

Funderar på att köpa detta randiga bäddset i lila till nya sovrummet. Kanske blir för mycket mönster?

image132

Bäddsetet kommer från Hemtex.

Livets skafferi

När vi besökte ICA igår så fann jag en ny pocket i Alexander McCall Smiths serie om Damernas detektivbyrå. En helt underbar bokserie som utspelar sig i Botswana i Afrika med en "Miss Marple", Mma Ramotswe, som med värme och livsklokhet löser fall i afrikansk vardag.

            

Film, plugg och promenad

Dagen började lugn med film och bloggande och den kommer fortsätta ganska lugnt om jag får bestämma. Jag är fortfarande förkyld och imorgon ska jag jobba så idag kommer jag försöka plugga en del matte och C++. Lite senare ska jag ta en promenad och bland annat lämna tillbaka dvd:erna som vi hyrde igår.


Madde i spåret!

image126

Idag har Prinsessan Madeleine åkt Tjejvasan. Hennes tid blev 2:22,19. Vilken kämpe! Tidigare har även Kungen och Prins Carl Philip åkt Vasaloppet.

image125

Jag har själv funderat på att åka Vasaloppet men på grund av bristande träningstillfällen så har det inte blivit av. Kanske lika skönt det! :)

Källa: aftonbladet.se & expressen.se

Grattis J.Lo!

Nu har Jennifer Lopez och maken Marc Anthony blivit föräldrar till en flicka och en pojke. Grattis! ♥

image124

Källa: expressen.se

Underbar och älskad av alla

Eftersom det fortfarande blåser en hel del här så har jag tagit en lugn förmiddag och kikat på film.

image121

Martina Haags fantastiska film handlar om singeltjejen Isabella som hankar sig fram med olika jobb. Livet står och stampar på samma ställe som när hon var 20 medan alla hennes vänner har partners, barn och tjusiga karriärer. Isabellas riktiga liv, så som det borde vara, verkar liksom aldrig infinna sig. Så hon bestämmer sig för att ge karriären en knuff framåt och piffar upp sitt CV med en liten lögn. Plötsligt får hon chansen hon drömt om, men den lilla lögnen visar sig få stora konsekvenser. Och inte blir det mindre komplicerat av att hon inleder ett förhållande med stjärnskådespelaren Micke. Snart har Isabella problem, stora problem!

2 dagar i Paris

image119

Fredagens stormiga (orkan!) kväll spenderades framför tv'n men filmen "2 dagar i Paris".

 image120 

Filmen handlar om en fransyska och en amerikan. Marion och Jack är vad man skulle kunna kalla ett multinationellt par. De bor i New York men är nu på semester i kärlekens huvudstad, Paris, i två dagar där de hälsar på Marions föräldrar. Förhållandet ställs på hårda prov när Jack lär känna Marions konstnärliga, bohemföräldrar och hennes flirtiga ex-pojkvänner som dyker upp överallt. Jacks besatthet av att fotografera varenda sevärdhet och övertygelse att franska kondomer är mindre än amerikanska, gör inte situationen lättare.

Trailern kan ni se här:



Jag tycker att filmen var rolig och sevärd men den var inget för den pryde. Många och emellanåt ganska grova sexskämt dras hela tiden...

Cloverfield

 Igår gick vi på bio och såg filmen "Cloverfield". Den handlar om Rob som håller en avskedsfest i en av Manhattans skrapor. Men mitt under sitt avskedstal blir han abrupt avbruten av en kraftig stöt som får hela byggnaden att skaka. Förvirrade och med en stigande känsla av panik letar sig människorna ut på gatorna. Genom bakgrundsljudet av skrikande människor och ett närmast olycksbådande rytande, får Rob och hans vänner se ett demolerat stadslandskap, ödelagt av något fruktansvärt, olycksbringande och monströst.

En spännande och fartfylld action-thriller fast inte helt i min smak. Konstiga, overkliga dataanimerade varelser och monster gör att jag lätt tappar intresset för filmen men den var ändå spännande och sevärd.

Källa: sf.se

Veckans "to do"-lista!

  • Maila matte-läraren √
  • Maila Amelia
  • Överför räkningar (landet)
  • Lämp; går ut? Boka teori?
  • Stryk gardiner + sätt upp i vardags- och sovrummet
  • Aktivera studentkortet √
  • Damma i sovrummet √
  • Tvätta en miljard plagg √
  • Plugga (juridik, data & Unix)
  • Maila ang. registreringen
  • Köpa böcker på ICA (onsdag) √
  • Lägg in nya räkningar √
  • Stryk vitt "täcke" till sängen
  • 50-årspresent?
  • 4-årspresent?
  • Gå på kalas (onsdag) √
  • Överför foton/film från mobilen till datorn
  • Maila CSN ang återbetalning √
  • Överför ICA-poäng
  • Säg upp försäkring

What the f**k!

Varför är det alltid så att om man tappar något inne i badrummet så hamnar det ALLTID i toaletten??? Det spelar liksom ingen roll om toalocket är öppet eller stängt för när jag bodde hemma så studsade alltid "prylen" ned bakom lockfästet och rullade i holken ändå.
Tröttsamt. Vet inte hur många toarullar jag tappat i vattnet och fått fiska upp igen. De går ju inte att spola ned en hel rulle papper på en gång så man måste ju gräva upp den igen. Äckligt!

Färganalys

Häromdagen var jag på färg- och stilanalys på en salong inne i stan. En mörk och dov "sommar" kom vi fram till att jag är. Efter analysen så blev jag även sminkad. En fin vardagssminkning valdes. Ursnyggt blev det! Fast i vanliga fall så sminkar jag mig inte ens så mycket när jag ska gå på fest. Hihi... :-)

bokus.com I love you

Ja idag kom min CD över Svenska språket från Bokus.

Deras erbjudande om en bok för 49:- /dag är underbar! För mig som älskar böcker och att läsa, är det ett helt fantastiskt erbjudande.

Avbeställ telefonkatalogen!

För alla er med internet så rekommenderar jag er att avbeställa telefonkatalogerna. Det är fruktansvärt meningslöst att släpa hem dessa pappersklumpar för att sen aldrig använda dem. Bespara även brevbärarnas ryggar och knän så de slipper släpa på helvetesklumparna. Länk för avbeställning finns här!

Sol sköna sol

Idag var det helt underbart att vakna och känna solstrålarna skina genom persiennerna på kinderna. Älskar soliga, härliga dagar!

Denna måndag har mest spenderats framför datorn med plugg och en hel del slösurfande. Till lunch åt vi köttfärsbiffar och ratatouille. Ikväll blir det "Anna Pihl" på tv. Äntligen!

Kamma te dej!

I gårdagens "Punkt SE" skrev de om dialekter, om göteborgskan. Härlig dialekt, tycker jag som är en inbiten gammal göteborgska. :)

Här kommer ett litet mini-lexikon för den intresserade:
Tyket - uppkäftigt, kaxigt
Bamba - skolmatsal
Kamma te dej - nu får du skärpa dig!
Knô - trängas
- förr allmänt för hår, nu mer specifikt för könshår
Tetig - knepig, konstig
Exter - konstigheter
Läska - reta, locka med godsaker utan att sedan bjuda
Mockligt - avundsvärt
Snullet - snopet, snöpligt
Bella - kolla, titta
Rundstycke - rund brödbit
Munk - gräddboll
Bôrdig - hygglig, snäll

Källa: Punkt SE

Isprinsessan

Igår kväll blev det dvd och godismys här hemma. Filmen vi såg var "Isprinsessan" som är baserad på Camilla Läckbergs debutroman med samma namn. Trots att jag har läst boken så kunde jag inte på förhand komma ihåg vem som var mördaren och det gjorde filmstunden roligare. Helt ok film men det märks att det egentligen är en tv-film och boken är mycket bättre.

image93

Svensson?

[x] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[ ] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng.
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter på Mc Donalds
[ ] Du följer Melodifestivalen.

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

42% svensson är jag. Fast det är känns inte så jättemycket. Känner mig inte som en svensson och heter det inte heller! :)

Testet hittade jag hos Annawii.

Huvet på sne'

Spänningshuvudvärk är inget att leka med. Verkligen inte. Hela förra helgen och idag har jag haft huvudvärk. Värktabletter hjälper inte. Sova hjälper inte heller. Idag kom illamåendet också. För ca två timmar sedan var jag på väg ut för att ta en liten promenad i det härliga soliga vårvädret. Men icke. Blev illamående och såg stjärnor så då var det bara att hoppa bums i säng och dra täcket över huvudet. Nu några timmar senare så är solen bakom moln och jag utan fräknar på näsan. =(

Ikväll ska vi ut med jobbet. Något gratis-jippo som jag helst hade sluppit. Men chefen tjatar ju hål i huvudet på mig igår så det är väl bäst att jag pallrar mig dit en stund. Hade dock helst stannat hemma ikväll för att börja röja i min inlämningsuppgift som skolan ska ha in på söndag. Men den får jag väl göra på lördag. Eller inte.


Spara pengar?

Ekonomi känns så torrt och tråkigt. Varför ska man spara pengar när man ändå kanske kolar imorgon? Just nu har jag ganska mycket "grubbler" i huvudet. Ett av dem är sparande. Ett förvirrande begrepp. De frågor som snurrar i mitt huvud just nu är.
  1. Hur mycket ska jag spara varje månad?
  2. Vad ska jag spara till?
  3. Ska jag ha flera sparkonton? T ex ett längre sparande och ett till nöjen?
  4. Hur ska jag spara pengar på lång sikt?


Tåls att fundera på en stund!image92


Brunt är fint

Idag ska jag tona håret. Alltför många grå hår börjar synas och det är återigen dax att ge sig in i fåfängans värld.
Ögonbrynen ska också få sig en omgång brun färg. På fredag är det sedan frisördax. Det långa håret ska få sig en genomgång med saxen. Efter det blir det god mat och bowling. Skönhet, here I come! Mohahaha.... ;-)

Blä

Måndagar brukar vara min favoritdag men idag har inte varit en sån dag. Vaknade alldeles försent i morse, drömde en jobbig dröm om konstiga toaletter, mens och massa dagisbarn. Efter frukost råkade jag somna i soffan och sov i 2 timmar till. Inte bra. Har mycket att göra idag för i helgen har jag haft huvudvärk och inte fått gjort särskilt mycket skolarbete på grund av det. Nästa söndag har vi första inlämningen och jag har inte ens öppnat böckerna än. Stress. Jag hatar stress. Verkligen.

Vissa dagar vill man inte vakna alls. Allt börjar gå fel och sen bara det rullar på. Idag är en sådan dag.

Till något helt annat. Något som jag kan störa mig på är människor som totalt ignorerar en. T ex om man skriver ett vänligt meddelande via mail, facebook, msn eller liknande, så får man aldrig något svar. Och då menar jag aldrig. Jag tycker inte att man behöver svara jättelånga haranger eller be om ursäkt, särskilt inte om man har ont om tid, men ett litet "Hej" eller ett kort svar på ens frågor kan man väl ändå ta sig tid med någon dag. Annars tycker jag att man kan ta bort sina e-postadresser eller sin sida på internet. Hatar egoistiska människor som bara har för uppnosiga trynen och som är för fiiiiiina för att svara. Ignorans går fetbort!


Plågoande?

Varför gör man såhär mot sin kropp? I ärlighetens namn så kan det väl inte vara bra att snöra så hårt?

image91 

Rasande

Den här dagen började inte på bästa sätt direkt. Fick ett  sms från chefen med klagomål över vad jag hade missat att göra på gårdagens arbetspass. När jag sen skriver ett långt (ca 8 sms) svar där jag 1. Ber om ursäkt för det hon klagar på. 2. Förklarar varför jag inte gjort det hon ville. 3. Kritiserar sms:et (alltså formen på framförandet av kritiken). , så kommer ett svarssms med ett anklagande att jag inte "... kan ta negativ kritik".  Ehhhh??? Ursäkta, men var det inte precis det jag gjorde!!!

Om man får kritik så måste man ju ha rätt att svara på den och förklara varför man ev gjorde som man gjorde. Eller är jag helt ute och cyklar?
Bara det att man får kritik via sms är ju hur löjligt som helst, tycker jag. 

Hoppas att eran fredag började bättre än min! Kram ♥


hits