Äntligen!

Nu har vi äntligen fått besked om hur det har gått på våran omtenta i det roliga ämnet "Inferens och undersökningsmetodik". Vi fick godkänt!!! Fattar inte riktigt hur det kunde gå till men, men, några hjärnceller hade man visst ändå!?!?!

 

Nu vankas det honungsmarinerade kamben och grillad majskolv...man måste ju fira med något =)


Böcker, böcker, böcker...

...jag tror att jag älskar böcker. Idag var jag och shoppade en hel hög pocketböcker på Wettergrens. Så nu i sommar hade jag tänkt läsa:

  • "Gå vidare" av Anna Maxted (Har jag börjat på nu...hmm, vi får se om hon är någe bra?)
  • "Guds barmhärtighet" av Kerstin Ekman (Jag har hört en hel massa om denna författarinna men inte hunnit läsa något av henne än, så nu får vi se hur det blir med första boken. Kanske köper jag hela serien efteråt?)
  • "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät" av Paulo Coelho (Jag älskade "Alkemisten". Hoppas att denna bok är minst lika bra!)
  • "Autografjägaren" av Zadie Smith
  • "Isprinsessan" av Camilla Läckberg (Min arbetskamrat sa att den var jättebra.)
  • "Det blod som spillts" av Åsa Larsson (Jag läste hennes debut och den var enormt spännande och bra skriven!)
  • "Den blå färgen" av Tracy Chevalier
  • "Ralphs party" av Lisa Jewell

och så fick jag en bok med tidningen Hennes häromdagen, den hade jag också tänkt hinna med i sommar:

  • "Rödluvan" av Unni Lindell

Med förhoppning om en riktigt skön och solig sommar! (...så att jag får läsa mycket på stranden :))


Jag har gjort det!

Ja, så har jag gjort det igen. Jag skulle ju inte göra det igen, men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Och det var ju jävla bra! Bara så, helt enkelt. =)

Idag...

...var det dags för tvätt igen. Gick upp tidigt och tvättade enda till kl 14. Sedan har jag pratat i telefon med Tobbe och läst nya Amelia. Senare idag ska jag iväg och bowla med GTI-gänget. Det ska bli kul att träffa de små liven igen.

Nu är jag hungrig som en varg, så nu ska jag försöka rota fram lite mat i skafferiet.


Midsommarhelgen!

På midsommarafton åkte vi till sommarstugan, där mamma, pappa, min mammas moster och hennes man befann sig. Det var kö hela vägen från stan så det tog en väldans tid att åka dit i år så lite stressad blev jag när halva dagen gått innan vi kom fram. Fint väder var det också och det har det inte varit på 10 år. Himla gött! Om man nu hade fått slappa något...


Först skulle jag provmåla den tredje färgen på stugan, för alla sa att imorgon kommer det regn och jag vågade inte vänta. Inte fan kom det något regn på midsommardagen inte! Sedan bar det av ned till grannen där vi skulle fira midsommar resten av dagen och natten. Eftersom jag hade handlat det mesta så var det bara till att sätta igång med lunchen, som blev en middag, då några gäster kom så sent. Jag hatar när folk inte kan meddela sig i tid! Och sedan när de väl kom så åt de ju nästan ingenting, vafan då kunde vi andra ätit tidigare istället. Men i år tänkte jag att jag skulle slippa och "hålla i trådarna" och vara den som ringer runt, men när andra människor "glömmer" att boka en tid INNAN midsommar, så vad ska man göra??? Lunchen var för övrigt helt ok då jag tvingade de andra att inte sitta brevid sin respektive, vilket medförde att vi alla kunde konversera tillsammans och det var kul. Sedan följdes det upp med kubb och annat prat... men av personen som inte åt något under lunchen var det ett väldans gnäll över att denna hade ont i magen hela tiden. Men va faan ät något då för bövelen! Du är väl vuxen eller? Det är ju bara att gapa och svälja juh! Satan, det drog ned mitt humör men jag försökte att hålla mig därifrån för att slippa få ett utbrott och skrika åt denna person. 


När det blev dags för grillning på kvällen så var det återigen jag som fick stå i köket. Men det var några/någon annan som skulle sköta grillen. Men hur gick det då?!? Jo, jag fick grilla min egen kyckling tillslut för de som grillade fick något annat för sig. Bland annat så satte de sig och åt innan våran mat var klar, vilket resulterade i att jag fick börja äta när alla andra nästan var klara. Kul! Och sedan fick jag någon hint om att jag åt mycket... men va faaan halva min tallrik var ju grönsaker. Och dessutom så äter jag så mycket jag vill! Ha'! Hade personen ifråga stått själv i köket och fixat iordning käket så kanske denne också hade varit hungrig istället för mätt på diverse alkohol! Eftersom alla redan hade satt sig till bords långt innan mig så var det försent att ordna med bordsplaceringen, vilket medförde att alla satt parvis och småpratade (viskade) med varandra. Personen/personerna som inte åt något till lunchen tidigare satt och petade i den "kalla" maten som jag hade gjort iordning och sa jag gillar inte det och inte det. Så satans oförskämt! Ät det du gillar och håll käft om det andra, tack! Jag avskyr när folk sitter och petar ur det de gillar från uppläggningsfaten istället för att ta en slev och sedan peta på sin EGEN tallrik! När vi tog fram de grillade majskolvarna så var det första jag hörde: "-Jag gillar inte majskolvar!" HÅLL KÄFTEN!!! hade jag lust att skrika då men icke, Lindsay satt bara lugnt kvar och tänkte, Imorgon är en annan dag och då slipper jag ut från detta helvete....Tur att jag hade min grannes flickvän där som verkligen uppskattade maten (eftersom hon tog om flera gånger så förstod jag att det var ärliga kommentarer där) och öste beröm över en del av rätterna. Som tur var så fanns det ett annat gäng där i närheten (småsyskonen, som inte är så små längre...) som jag kunde umgås med resten av kvällen och natten.


Nästa år stannar jag hemma på midsommarafton och ser på video och äter chips istället! För då slipper jag höra en massa skit!


Midsommardagen förlöpte lugnt med solning och lite allmänt slappande nere vid badbryggan. Vi hälsade även på i min bästa väns nyrenoverade sommarhus. Det var kanonfint! Så nu känner jag mig lite avis också och det kliar i renoveringsfingrarna mina. Synd bara att det kostar så mycket att totalrenovera stugan, det passar liksom inte riktigt en students ekonomi. Så det får bli ett annat århundrade. Ska kanske ringa Svenska Spel och fråga om man kan få ett "litet" bidrag??? Hmmmm....


Tack Madonna!

Precis som du berättar här att du kände förr, precis så känner jag just nu!!! Och jag har varken man eller barn än...


Nu...

...har jag fått skriva och gråta av mig lite så nu blir det packa inför morgondagen och sedan väntar sängen. Godnatt!

Mitt ex.

Attans, i morse gjorde jag misstaget att läsa gamla mail från mitt ex. Inser då att jag fortfarande inte riktigt kommit över honom. Nu har han ju sambo och barn. Suck! Varför var jag så feg på den tiden? Ville inte störa. Ville inte vara tjatig. Ville inte vara efterhängsen. Osv. Det ångrar jag idag när jag inser vad jag gick miste om och hur jag feltolkade vissa saker. Men en sak som jag ändå har kommit på nu och det är när det vände. När jag började känna att han gled ifrån mig. Det var då du frågade om jag ville bo hos dig då din mamma var i Stockholm några dagar?! Då hade jag lust att skrika: "-JAAAAAAAAAAAAA! Självklart! Jag älskar dig!" Men inte sa jag det inte. Jag var för feg. Vågade inte tro att du menade allvar och att du kunde tycka om mig. Faaan, va dum jag var. Istället fick jag inte fram något vettigt, minns knappt vad jag sa och det hela slutade med att vi knappt sågs eller hördes på hela den veckan.

Du anförtrodde en massa privata saker och känslor över en massa olika saker till mig, men jag vågade aldrig öppna mig för dig. Min största sorg! Jag vågade ju inte tro att DU kunde tycka om mig på riktigt. På något konstigt sätt så kändes det som om jag bara satt och väntade på den stora smällen. Och mycket riktigt så kom den. Rejält dessutom! "Vi är bara kompisar." Hade du sagt om oss till en gemensam ytlig bekant. Jag blev vrålledsen och skällde på dig. Men vad jag kan komma ihåg så berättade jag aldrig vad det var jag hade fått höra dig säga. Du svarade med att säga: "-Kan vi inte fortsätta och träffas och hitta på saker för vi har så roligt ihop!" Varför, varför sa jag inte till dig då att jag inte ville att vi inte skulle vara ihop.

Vi fortsatte att umgås vilket senare resulterade i ett kk-liknande förhållande i flera år, fast båda hade mer känslor för varandra. Vilket jag ofta fick reda på av dina kompisar. Och idag när jag läser dina mail så inser jag ju att du försökte visa dina känslor på nytt två år senare. Varför såg jag inte det då? Innan det var försent! Vilket det är nu. Jag skulle aldrig drömma om att förstöra för ditt barn (eller dina kommande barn). Du sårade mig flera gånger. Vilket gjorde det svårare för mig att förstå dig då. Även om jag nu tror att det var ditt sätt att försöka gå vidare och glömma mig, eftersom jag aldrig visade ordentligt vad jag kände då!

Jag har gråtit floder idag. Vill verkligen inte gråta mer över detta nu, då jag vet att det inte kommer förändra något. Önskar emellanåt att jag kunde dra tillbaka klockan. Men vet att det är en löjlig tanke. Jag tycker bara att det är så jävla synd, för jag vet att vi hade passat så bra tillsammans och vi är så otroligt lika (på ett bra sätt), om jag bara hade vågat öppna mig för dig då och visat mina rätta känslor då tid fanns.

Vi gjorde ju "slut" första gången för ca åtta år sedan, när ska jag komma över detta helvete helt.

Jag älskar ju dig fortfarande!


Åka bil

Idag har jag åkt bil, runt hela världen, känns det som. Nä, men runt hela Götet blev det åtminstone. Fint väder var det också och vi hade tänkt stanna till någonstans och sola lite, men sedan kom dismolnen så det blev inget.

Åt thai-mat idag till lunch, shoppa lite kläder och köpte en ny provfärgburk till sommarstugan. Var på ICA Maxi och köpte tre ton mat till imorgon. Räcker 8 kg färskpotatis till sex personer? Och det kändes som om hela stan var på ICA samtidigt som oss. Mötte äldsta syrran där också, hon hade varit i Borås och hälsat på en kompis. Hon skulle ut till Tjörn ikväll, avis blev jag då vi inte åker förrän imorgon. Jävla M!

Trevlig midsommarhelg, alla glada!


Telefoner och lite ditt och datt

Jag och syrrans svåger träffades en sväng förut och satt på Götaplatsen och käka glass. Tack GB för att ni har återinfört "Tiptop".

 I eftermiddags var jag och tröstshoppade lite på Lindex och Wettergrens, jag köpte 4 pocketböcker, så att jag har något att läsa i helgen då vi ska till sommarstugan. Precis som om inte jag redan har hela bokhyllan full med böcker... de flesta olästa faktiskt för jag äääälsssskaaaar böcker. Men, men så kan det gå...

Hur gick det med min todo-lista idag då? Inte så bra tror jag. När jag kom hem vid 9-tiden så började telefonen ringa och sedan dess har jag pratat och pratat tills nu. Det var bra då jag är enormt sällskapssjuk idag, men då blir det desto mer att göra imorgon. Suck! Jag lär mig aldrig...

Nu är det dags för o'boy och en god bok! Natti, natti.


Lisas privatlivsduell

Vad heter du? Lindsay
Vad är det för färg på byxorna du har på dig? Mörkblå jeans
Vad lyssnar du på just nu? Datorn som brusar.
Vad gjorde du igår kväll? Var på svågerns födelsedagskalas.
Vad var det sista du åt? En tiptop.
Hur är vädret hos dig just nu? Fint, varmt, sol & blåsigt.
Vem var den senaste personen du pratade i telefon med? Min bästa vän.
Vad är det första du lägger märke till hos det andra könet? Ögonen.
Hur mår du idag? Bra men rastlös.
Vilken är din favoritdryck? Vatten.
Favoritdryck, alkoholbaserad? Gin & tonic.
Favoritsport? Fotboll.
Vad har du för hårfärg? Kastanjebrun med en ljus slinga i luggen och om jag inte färgar är jag brunhårig.
Vad har du för ögonfärg? Blå.
Soluppgång eller solnedgång? Solnedgång.
Antal syskon och deras ålder? Tre äldre systrar, 36, 38 & 46 år.
Favoritmånad? Augusti.
Favoritmat? Grillade kamben & sushi.
Senaste filmen du såg? Final call.
Favoritdag i veckan? Onsdag.
Favorithobby? Läsa.
Är du för blyg för att bjuda ut någon? Ja.
Favoritlåt? Dónde están los ladrones? med Shakira.
Sommar eller vinter? Sommar.
Kramar eller kyssar? Både och.
Förhållande eller One-Night-Stand? Förhållande.
Choklad- eller vaniljglass? Vanilj.
Vad läser du för böcker? Alla möjliga. Vad som helst bara det är en bok så går det bra.
Hur ser din musmatta ut? Rund svart och tung.
Favoritsällskapsspel? När och fjärran brädspel.
Favorit data/tvspel? Myst.
Kan du nudda din näsa med tungan? Ja.
Kan du korsa ett öga åt gången? Nej.
Är du romantisk? Nej.
Skulle du själv säga att du är lycklig? Ja, ganska.

Jag...

...vill ha:

  • En egen lägenhet
  • Nya gardiner
  • Nya möbler
  • "Brun utan sol"-kräm
  • Högre lön
  • Nytt jobb
  • Semester
  • Nya skor

Ja, det var nog bara det tror jag.


Varför måste man stressa så?

Nu har jag inte ens hunnit hälften av alla smågrejer som jag skulle fixa idag, suck. Känner bara för att skita i allt och stänga av alla telefoner och sätta mig i ett hörn med en bra bok istället.

 

Todo idag:

  • Köpa frimärken
  • Posta breven
  • Köpa stark tejp
  • Lämna H&M-paketet på posten
  • Fixa systemdokumentationen
  • Köpa böcker
  • Kopiera en bok
  • Fortsätta med webbshopparna (så att de kan bli klara någon gång!)
  • Boka tvättid (när jag nu ska hinna tvätta?!)
  • Planera midsommar
  • Betala räkningar
  • Räkna ut och jämföra löner
  • Städa klart i köket
  • Städa övriga lägenheten (ordentligt)
  • Och helst städa min garderob också (skriande behov!!)
  • Färga ögonbrynen
  • Plocka ögonbrynen
  • Vaxa bikinilinjen
  • Raka benen
  • Laga mat
  • Äta
  • Sova (undrar om jag hinner det?)

Dagen kommer bli väldigt lång tror jag!!!


Linda Skugges privatlivsduell...

Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?


Människor med ett bra och hyfsat välbetalt jobb, som de trivs med dessutom. Detta på grund av att jag är student med skyhöga studielån och det känns som om jag aldrig kommer bli av med dem. Till Göran Persson: - När kommer jag få en löneförhöjning med 4-5000kr/mån???

Kvinnor som har man och barn.


Säg tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat. Önska ingen chokladglass liksom.

  1. Att drömprinsen ska dyka upp och vilja ha mig
  2. Högre lön
  3. Storvinsten (fast jag spelar ju aldrig så det är nog rätt kört där)


Vad gjorde dina päron för största misstag?

De är pedanter. Vilket medför att jag tycker att det är otroligt jobbigt att bo med andra människor som inte är lika ordningssamma som dem.

Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.


Svärfar är alkolist och svärmor projicerar sina fel och brister på mig.

Vad skäms du mest över dig själv?

 

Att jag varit otrogen mot en före detta pojkvän.

Vad är du mest mallig över dig själv?

Att jag har orkat studera i över 2/3-delar av mitt liv

och att jag lyckats ta mig ur min depression. 

Vilken är ditt livs största sorg?

Att jag aldrig har kunnat träffa min morfar och mina farföräldrar, eftersom de dog innan jag föddes.

Beskriv varför du är en stor bluff.

Att jag kör med en hel del vita lögner ibland. Men mest för att undvika stress.

 

Kalas och annat tjafs...

Kalaset var okej med god mat och sån't, men blir så trött på att alla alltid tar allting jag säger så j***a personligt hela tiden. Plus att alla "hugger" på allting hela tiden. Det går ju inte att diskutera någonting utan att folk fräser åt en.

Har precis också insett hur mycket jag stör mig på folk som är ineffektiva. Varför ska allting ta en sån j***a tid hela tiden? Har man en massa "måste"-grejer som man absolut måste göra nu så är det väl bara att göra det och i så fall får man ställa in andra saker som man gör för nöjes skull, t.ex. fester eller liknande. Blir så trött på människor som aldrig får "tummen ur" utan bara säger "jag hinner inte yadda yadda". Jag stör mig också på människor som tycker att ALLT är så jobbigt hela tiden. Tänk positivt för f*n!

Ska sommarstugan bli målad i år, vilket den är i väldigt stort behov av, så är det bara "do it" som gäller!!!

Har haft datorstrul också, vilket förmodligen inte förbättrade mitt humör precis. Hoppas på en bättre dag imorgon!!! Godnatt!

//Lindsay


Regn

Ja, regnar gör det utav bara helvete. Åskar och blixtrar hela tiden.

Idag ska jag försöka få gjort lite av det där skolarbetet som ligger och gnager hela tiden... Sedan bär det av till svågerns födelsedagskalas.

Synd att man måste sätta foten utanför dörren idag. Just nu känner jag bara för att bädda ner mig i sängen med en god bok istället.


Ännu en strålande dag!

Härligt, härligt! Idag har man fått sola lite i nya bikinin. Sedan bar det av till butiken för några timmars arbete.

Imorgon blir det lite "rest"-skolarbete.

Nu väntar dvd:n "Final call"...förresten så kanske jag redan har sett den. Är totalt värdelös på att komma ihåg vilka filmer jag har sett!


Vilken dag!

Har jobbat hela denna sjukt vackra dag....

Sedan bar det av väster ut till en liten Thai-restaurang. Fick lite sol på snoken den sista timmen också. Men imorgon så, då ska jag gå upp tidigt och åka ut och grilla fläsket en stund, efter det så blir det jobb igen, halva natten.

Nu väntar dvd:n "Innan frosten"...


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Idag åkte jag hem från sommarstugan efter två fullproppade "todo-"dagar. I fredags shoppade jag sönder mig i Stenungsund. Sedan bar det av hem till H&M-kartongen för provning. Tre fjärdedelar av innehållet ska jag visserligen returnera, men det var ändå roligt så länge det varade... Idag (eller igår blir det nu) var det provmålning av ny husfärg, beige och ljusgrå. Det lutar åt den beigea nyansen, sedan får vi se om det blir vita eller gröna knutar?! Syrran och sönerna kom ut till landet idag, full rulle blev det då. Sedan var det promenader och grillning på schemat, och efter det var det ytterligare målning. Fint blev det i alla fall!

Imorgon ska jag jobba... Godnatt. 


hits