Fredag

Känns faktiskt lite bättre idag. Idag har vi varit och shoppat lite kläder till mig och en skjorta o slips till sambon som han kan ha på begravningen nu på måndag. Jag köpte en cerise kofta, ett par beiga pirat-"chinos" och en vit topp. Får se om jag behåller allt. Det är egentligen sommarkläder jag behöver, främst nederdelar och/eller tunikor/klänningar som man kan ha leggins till.

Jag börjar få lite färg på kroppen trots att jag inte har legat och solat speciellt mycket. På balkongen har det nästan varit för varmt idag så det lär väl bli likadant i helgen(?). Då inte ens en vindpust kommer heller så känns det nästan outhärdligt :), men nu på kvällskvisten är det riktigt behagligt ändå. Funderar på att sätta mig ute en stund och läsa lite. Har hållt på med "Bröllopsgåvan" bra länge nu så det är nog dags att läsa ut den snart. Kanske ikväll?

Imorgon ska vi åka ut i skärgården och ha picnic, bada och sola. Så skönt med en riktig slappardag också. Får se om jag vågar ta ett premiärdopp?! Vem vet...

Nu: Balkongen + boken. Kanske man ska lyxa till det med en Xider också (jag har ju kvar några sedan nyår!).

Torsdag

Trots det otroligt enormt sköna vädret idag så har jag inte alls känt mig på topp. Hängig, nere och allmänt ledsen. Blä! Försökte bota det med en timmes powerwalk och lite Hägendaaz-glass, det gick väl sådär. Men lite motion fick mina ben allafall :). Nu är jag uppe alldeles försent igen men väntar in älsklingen som kommer snart. Tv blir det under tiden. Sov gott alla söta! ♥

En ny tävling :)




Det är superenkelt att vara med, klicka bara på bannern ovan! :)

Scones

Igår kväll gjorde vi supergoda scones. Har längtat efter det i flera månader och nu tog jag äntligen tag i saken. Det går ju så fort och är himla smarrigt. Här får ni receptet!

3 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Lägg i smöret och bearbeta degen med händerna.
Häll i mjölken och rör om med en slev.
Lägg degen på bakbord och strö över lite vetemjöl, knåda och skär därefter degen i två delar.
Tryck ut på plåt, skär och nagga med gaffel.
Ugn: 225ºC i 10 min.
Klart! :)



Tävling

Jag är med och tävlar om presentkort på 600 kr hos SF Bio på Josefines blogg http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan/



Klicka på bilden så kan du också vara med!

Balkonggolv?

*Hoppa och studsa* så glad jag blev idag! Vi har fått ett kanonerbjudande från det bolag som vi hyr lägenhet av. Det tog inte lång tid för oss att bestämma oss. Sambon blev så glad för han har suktat efter sånt här golv till balkongen sedan vi flyttade in.


Bild: www.rusta.se.


Acaciaträgolv, 30 x 30 cm, för 5 kr (!) plattan. Ett kanonpris verkligen! Vi beställde direkt 70 stycken plattor för den nätta summan av 350 kr. Nästa vecka kommer leveransen så imorgon åker vi till IKEA och kollar på deras utemöbler. :)

Köket

Lite fina glas och annat pyssel till köket hade inte varit helt fel. Morteln har jag suktat efter ända sedan jag såg den i julas.

 

Från Indiska & Åhléns.

Till badrummet?

Kanske lite nya fräscha handdukar till badrummet.



Från
Hemtex Åhléns.

Förnya?

Nu blev jag så sugen på att förändra lite här hemma. Köpa lite småsaker och föra in lite mer sommar inomhus.

Till vardagsrummet?


Från Åhléns & Indiska.



Namn

För ett par veckor sedan så satt jag och funderade på namn. Fina namn. Vackra namn. Sådana namn som mina eventuella framtida barn skulle kunna heta. Jag kom då på ett nytt flicknamn som jag tyckte var fint och jag tänkte då att det ska jag pränta in på den mentala namnlistan. Sagt och gjort så tänkte jag inte mer på det. Förrän igår. Då slår jag upp en av helgens dagstidningar och får se en födelseannons bland annonserna. Inget ovanligt med det egentligen men. :).. nu faller det sig så att det var mitt ex nyfödda dotters annons som jag råkade få syn på. Jag hade ju ingen aning att de väntade nummer två så därav kändes det lite märkligt att dottern har fått samma namn som jag kom på för några veckor sedan. Blev lite paff för det var ett så märkligt sammanträffande plus att hon föddes ungefär i samma veva som jag satt och funderade. Life is magic! :)

Bloggflytt

Jahapp då var bloggflytten avklarad. Det verkar som om den gick bra här. Skönt!

Idag har inte många knop gjorts än men nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen åka till mamma & pappa och hälsa på en sväng. Eftermiddagen kommer vigas åt skolarbete i mängder.

Trevlig tisdag på Er! ♥

Bokmal

Som bekant så älskar jag böcker och att läsa. Efter det tråkiga som hände i helgen så kände jag för att muntra upp mig själv lite med en bokbeställning från Bokus. Tycker faktiskt att jag är värd en liten present efter allt röjande här hemma idag.

image253 image254 image255 image256

"Berlinerpopplarna" av Anne B. Radge.
"Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini.
"Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.
"I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt.

image257 image258 image259 image260

"Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse" av Jenna Jameson & Neil Strauss.
"Den nakna sanningen"
av Linda Rosing & Daniel Nyhlén.
"Systrar i jeans - Fjärde sommaren" av Ann Brashares.
"Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll" av Annika Dahlqvist. (Är nyfiken på denna eftersom den påminner om mitt eget tankesätt angående mat.)

Alla dessa till en summa av 415 kr. Som vanligt är det en salig blandning av genre men det är så härligt för jag slukar verkligen "allt". :-)

Vecka 22

Blä ingen rolig dag idag. Igår dog en nära familjemedlem på min sambos sida :-(. Så idag när jag borde plugga hysteriskt mycket så har det mest varit att "ta hand om allt", städa, tvätta och annat viktigt vardagsgöra. Nu har jag tryckt i mig en påse bilar, en laktritspuck och en näve ostbågar. Blä. Men vissa dagar när allt känns kasst så har man rätt att svulla en stund. Nu längtar jag efter ljusare tider! ♥ Känner att VI behöver lite medvind...

  • Betala räkningar. Viktigt!
  • Fixa med hyresgästen. Viktigt! √
  • Göra inlämningsuppgift i matte. Viktigt!
  • Plugga företagsekonomi. Enormt viktigt!
  • Vattna balkongblommor. √
  • Hälsa på mamma. Viktigt! √
  • IKEA. √
  • Maila min läkare. Viktigt!
  • Färga håret. √
  • Städa.
  • Tvätta fönster.
  • Tvätta sjukt mycket tvätt. √
  • Lämna in cykel på reparation.
  • Söka nytt jobb.
Övrigt: Husvisning. Begravning.

Känner att jag skulle behöva prioritera mig själv mer. Ta hand om kropp och själ bättre. Så nu ska jag laga middag. Sen blir det fortsatt pluggande.

Melodifestival och sol

Härliga underbara väder. Jag blir så GLAD!!! Vill skrika, hoppa och dansa. Det regnar inte... nanana nana. Hihi. Idag ska vi iväg på 6-årskalas, vilket planeras att vara utomhus (gött med vädret) och i kväll ska vi på melodifestival-inspirerad grillfest. Det kan nästan inte vara bättre väder så! Tjohoooooo!!!
Ha en fin lördag nu alla!

Magneter

Jag har funderat över att det är så underligt att man ibland kan känna sig "magnetiskt" dragen till en person. Kemin är så stark att den spänner över stora sträckor och ytor. Till exempel att man går på varsin sida av en gata, i motsatt riktning, och man får ögonkontakt, utan att man sett den andres kropp, och BANG så kan man inte sluta stirra på varandra. Man går förbi och vänder sig om för att sedan nästan vrida nacken ur led och krocka med andra människor som går i motsatt riktining på samma sida av gatan som en själv. För att man inte kan sluta glo på den andra människan. Detta har hänt mig flera gånger. Bland annat med en gammal pojkvän. Vi har fortfarande samma effekt på varandra. Samma kemi. Trots att vi gjorde slut för cirka 10 år sedan. Senast i ett köpcentrum då vi åkte i motsatta rulltrappor, han åkte uppåt och jag nedåt, vi råkade få ögonkontakt och började glo. Efter flera sekunder så "såg" vi varandra och fattade att det var "vi". Då hejade vi och började prata. Kändes sådär löjligt romantiskt som på film. Taget. Overkligt. Likadant som före vår relation. Då hände samma sak ett antal gånger. Men nu känns det ännu mer märkligt för vi båda har gått vidare och har nya samboförhållanden. När ska "magnetismen" ta slut egentligen? För den kan bli jobbig i längden. Det tar på krafterna att ha en sån stark dragning (kemi) till varandra.

Goda vänner

Ibland är det så skönt att få det bekräftat. Att veta att man är uppskattad. Som människa. Som vän. Vilket inte är direkt  ofta som man verkligen får höra det. Med ord. Även om man vet att man har goda vänner som uppskattar ömsesidig vänlighet och som man vet gillar ens sällskap. Så är det så underbart skönt att få det bekräftat. Högt. Med ord. Right in your face. Bara så där.
Tack underbara T! ♥

Love


Hurra!

Vi gick vidare. Tack, Charlotte!!! Bra kämpat! ♥

image252

Bild: www.gp.se.

Husköp?

Idag är första gången i livet som jag har blivit riktigt sugen på att skaffa en villa. Ska vi slå till? Eller vi kanske ska börja med visningen först?

image251

Uff sötunge!

image250
Bara så söt unge! Blir nästan lite sugen på att skaffa en själv nu... hehe.

Bild: aftonbladet.

Fina magar!

image245

Otroligt vackra Angelina Jolie med sin tvilling-mage!

image246

Det är så fantastiskt roligt att Nicole Kidman äntligen blivit gravid. Se hur hon strålar!

image248

Bilder: expressen & aftonbladet.


Vecka 21

Liten uppdatering av förra veckans händelser:
I helgen var vi och såg på alla som sprang Göteborgsvarvet i Slottskogen. Vi hade med picnic och trevligt sällskap, riktigt skoj blev det. :)
En tjejkväll på Mi Casa hanns också med på onsdagkvällen. Skoj att träffa Lisa som är gravid. Jag hade inte sett henne sedan magen "ploppade" fram så det var spännande.
Torsdag eftermiddag cyklade jag hem till Cathy och Zion för en mysig middag och fika. Zion hade växt jättemycket sedan förra gång. Han fick två böcker, om Pettson & Findus, av mig. Tror han blev glad för dem för de skulle läsas flera gånger under kvällen. Hihi.

Veckans todo:
  • Jobba måndag, tisdag & onsdag. √
  • Fixa med ICA-kortet.
  • Ringa Posten.
  • Anmäla till tenta. √
  • Köpa 6-årspresent. (fotbollskläder?) √
  • Tentaplugga. Viktigt!!!
  • Installera datorn.
  • Köpa morsdag-present. (?)
  • Beställa balkonggolv. √
  • Beställa Gyn-tid.
Övrigt: 6-årskalas, vår-grillfest hos Henry och besöka mamma på mors dag.

Nu: Melodifestival och nogger-glass. :)

Och på torsdag får vi se denna lady uppträda igen...

image244

Bild: www.expressen.se.

Vecka 20

Nu har veckan startat för länge sedan ;) men jag har inte en fungerande dator hemma så nu blir det lite bloggat tyvärr.
Annars så kommer veckan innebära mest jobb, chefen är bortrest en vecka så jag får slita ihjäl mig så länge. ;) Nä, men jobba mycket mer än vanligt alla fall, men det är ju bara kul. :)

Längtar efter nya Sex & the city-filmen gör jag också. Här är en sån läcker bild på Sarah Jessica Parker, tycker jag.

image232

Veckans todo-lista:

  • Fixa trasiga datorn. Helst igår! :)
  • Jobba hysteriskt mycket.
  • Söka ett heltidsjobb i sommar. Viktigt!
  • Maila min doktor. Viktigt!
Övrigt: Umgås med vänner på onsdag kväll = besök på restaurang med god mat & dryck. Hälsa på K hemma hos henne på torsdag. Picnic med vänner på lördag i ett knökfullt Slottskogen (Göteborgsvarvet).

Hoppas ni har en fin vecka! ♥

Puhhh

Jag har försökt spendera den mesta tiden av dagen på balkongen, med att plugga och så någon liten paus med nya Elle som kom i brevlådan idag, men det är riktigt hett där idag. Fläktar ytterst lite och sällan. Men otroligt skönt och framförallt efterlängtat så jag klagar inte! Har man inte solat på cirka 2 år så får man göra det försiktigt och i korta stunder, så det blir en hel del spring ut och in här idag. :-)

image231

Sambon har även hämtat ut det nya chassit till h-disken på den trasiga datorn, så nu kan jag säkerhetskopiera den i eftermiddag och vi kan skicka iväg datorn på service. Wiiii, äntligen!!!

Uppdatering

Den sista tiden har det ju inte blivit så mycket uppdatering här men har haft mycket att stå i "i-verkliga-livet" :D. Och så vill man ju försöka vara ute i det ljuvliga vädret den lilla tiden man får över så då blir det lite glest här.

Sista tiden har vi varit på konfirmation i Högsbo kyrka. Jättevackert med fina sånger. 7-årskalaset var också skoj. Många roliga kort togs men tyvärr fick jag inte visa dem här :(.

Till helgen blir det ju realesefest för Universal Poplab på Storan här i Göteborg. Ska bli riktigt skoj, förra mini-spelning en var ju succé.
Här, och skivrecentionen , kan ni läsa om gruppen.

image226

Bild: gp.se.

Vecka 19

Puh, parkettläggningen gick bra men inte riktigt klara än. Två små sovrum kvar och sen miljoner lister. :) Men var riktigt skönt att vi fick gjort det mesta i helgen ändå. Det var så skönt väder i helgen, satt och sola på altanen emellanåt, älskar att vara i stugan.

  • Maila min lärare igen. Viktigt!
  • Moment 4 i matte
  • Skriva kontrakt för lägenheten
  • Plugga
  • Skicka iväg den trasiga datorn på reparation
  • Skicka efter tandskadepapper
  • Boka tandläkartid
  • Beställa och hämta ut ett "chassi" till h-disken på den trasiga datorn √
  • Vara ute i solen. Viktigt för hälsan! √
Övrigt: Jobba 3 dagar,
Universal Poplab realesefest på fredag, åka och lägga mer parkett i stugan (fredag), powerwalka minst 1 gång (men gärna fler, fast realistiskt sett tror jag ej det hinns med).

hits