Äntligen!

En omtenta avklarad. Nu gäller det bara att ha lite tur också!

Update 06-09-08: Jippi! Jag klarade den. Men det var på håret, hehe...

Vad händer?

Snart fyller jag år så idag står det städning och annat pyssel i lägenheten på schemat. Har redan hunnit med att fixa bokhyllan, vattnat blommor, bytt sänglakan, tvättat fönster och håller nu på med tvätten. Tjohoo! här går det undan... ;-)

Äntligen börjar de igen!

Gilmore girls och Desperate Housewives kl. 20 respektive kl. 21 ikväll. Bäst att dra ur telefonjacket och stänga av mobilen! :-)

Lär känna mig

4 arbeten jag har haft
- Restaurangbiträde
- Administrativ assistent
- Ekonomiassistent
- Kassabiträde

4 filmer jag kan se igen
- Snatch
- Den gröna milen
- Lock stock and two smoking barrels
- Heat

4 städer jag har bott i
- Göteborg
- Tjörn
- Borås
- Västra Frölunda

4 tv-serier jag gärna ser
- Prison Break
- O.C.
- Desperate Housewives
- Gilmore girls

4 ställen jag vill åka till
- Wietnam
- Kina
- Nya Zeeland
- Japan

4 sidor jag besöker dagligen
- hv.se
- gp.se
- expressen.se
- hotmail.com

4 favoriträtter
- Thaimat
- Grekisk mat
- Stekt makrill
- Kräftor

4 ställen där jag trivs
- Sommarstugan
- Hos mina vänner
- I min säng
- På resande fot

 


Premiär

Idag var det säsongspremiär för en av mina tv-favoriter...



...Prison Break.

PS. Bilden är lånad av Expressen.

Söt!

Härom dagen hade jag besök av detta söta djur utanför huset.



För övrigt så hjälper han också till att klippa gräsmattan. Ibland.

Morgonstund har guld i mun!

Minst en morgon varje vecka under hela maj och resten av sommaren vaknar jag av att min granne på bottenvåningen klipper gräset utanför sin uteplats med en grästrimmer (eller vad de där maskinerna nu heter som väsnas något enormt?). Maskinen han använder till detta mästerverk används i vanliga fall till att endast klippa kanter runt t. ex. rabatter där gräsklipparen inte kan komma åt. Den övriga delen av gräsmattan klipps av fastighetsskötaren med en normal gräsklippare precis som det är tänkt och den delen av gräsmattan har jag aldrig upplevt som oklippt eller ovanligt välväxt utan klipps med jämna mellanrum. 
Efter att grannen minutiöst klippt sina "kanter" av gräsmattan med trimmern så kan man höra ett nytt ljud i några timmar framöver (sist var det nog i ca 7 timmar). Det är det härliga knippsandet. Då går han över den redan klippta delen med någon slags tång eller sax och klipper av de strån som han eventuellt har missat med trimmern.
Så här fint ser det ut efteråt:

trimmermarodören

Ja, det kanske inte är så svårt att se var han har klippt?!


Hopplöst!

I lördags åkte vi upp till Tjörn för att göra klart vårat semesterprojekt för detta året och för att kika på segeltävlingen "Tjörn runt". Trots det lite smått tråkiga vädret, hällregn, så fick vi allt se några segelbåtar.


Värre var det lite senare på dagen då jag klev in i källaren för att montera fast de nyrenoverade fönsterna i källaren. Då mötte denna syn mig...

Eftersom en snäll person staplat fönstrena i en hög så hade det understa glaset gått sönder. Ja, ja det kunde ju varit värre, men nu var det "bara" ett innerfönster som spruckit så vi satte upp dem allafall och fint blev det, eller hur?





Åh, jag kunde inte sagt det bättre själv, strålande Liza!

Liza, du kan väl bli sveriges nästa statsminister? Snälla! annars vet jag inte vem jag ska rösta på. Bara vem jag absolut inte kommer rösta på...

Otroligt bra!

Denna söta tjej sjunger helt fantastiskt bra! Lyssna här!

The Break up

image98

Har precis varit på bio och sett denna filmen "The break up". Helt okej film, lite smårolig men inte mer. Dock har Jennifer Aniston en otroligt vacker figur! image99

Fint väder!

Nu blir det en liten promenad och sen kanske en liten färsk veckotidning till kvällsfikat... Trevlig kväll!

Bebis!

Linda Skugge har fått barn. Grattis Linda! Nu är jag så nyfiken på vad det blev... :-)

Den elektriska flugsmällaren?!?!?!

I lördags var jag på 30-års fest hos C.Vi hade skitkul både på festen och den efterföljande utgången. Trägår'n var ok på kvällen. Det var visserligen mest 18-åringar där men vi dansade hela natten ändå. Dagen efter upptäckte jag att jag hade sträckt ena vaden, men det är en annan story. Jag och några andra kompisar hade samlat ihop till en present, ett presentkort på ett spa. C blev nog jätteglad för den. Men det som grusade hennes kväll var att några andra kompisar, ett par, gav henne en flugsmällare i present. Okej att de tyckte att den skulle vara rolig och att priset på presenten inte spelar så stor roll men man ger väl inte en flugsmällare i 30-års present??? Va, jag trodde att det var ett skämt när det gick upp för mig att det var presenten från dem. Stackars C, hon kände sig inte vatten värd i deras ögon! Och jag förstår henne till fullo.

Glass i stora lass!

Idag gjorde jag något som jag inte har gjort sedan jag bodde hemma hos mamma och pappa. Glassbilen var här och jag köpte en påse med dessa goda (?) glassar.

Och en till!

Idiot har erkännt...

Bra!

Att en av idioterna erkänner i alla fall!

Vilka idioter!

Dagens nyhet?

Fredagen

Igår var jag en sväng på stan. Köpte sushi-lunch plus födelsedagspresent till C. Hon ska ha 30-årsfest idag. Hoppas att det blir roligt! Jag känner mig tyvärr inte i så bra form idag (lördag) men det kanske blir bättre framåt kvällen.

image105

Det blev lite  film "V för Vendetta" igår också men jag satt mest och läste i min bok "Nobels testamente" så jag hängde inte riktigt med... :/    image100

Simple Minds

Torsdagens spelning vid Götaplatsen var super. Mycket folk, ingen trängsel och det var magiskt. Dessutom träffade jag en hel del vänner vilket var underbart. Efter konserten gick vi en sväng till Klara där var det helt okej. Det enda som grusade min kväll var en enormt äcklig cider som jag blev serverad där. Den smakade som urin (jag har visserligen aldrig smakat urin men en god vän gav drycken detta omdöme) eller som en riktigt gammal hemsk bakfylla, ni vet, man vaknar riktigt, riktigt bakis och inser att man också glömt att använda tandborsten kvällen innan. Den dagen då man lovar sig själv att jag ska aldrig, aldrig mer dricka alkohol.... osv. Måste du ändå beställa denna dryck så be att få hela glaset fyllt med krossad lime, då blir den nästan god.

Filmkväll

Eftersom jag är ensam hemma ikväll så blir det film... "Min frus förste älskare"

image95

& "For the money"

image96

... och en stor påse godis. Trevlig kväll & natt allihopa!

Diggiloo!

Igår uppträdde Diggiloo-gänget på Götaplatsen här i Göteborg. Jag och några vänner åkte dit och även om jag inte är en särskilt stor schlager-fan så var det ganska mäktigt. Mycket folk, vindstilla, lagom varmt och gratis. Amy Diamonds solo-nummer var grymt imponerande. En sån liten söt tjej som kan vara så stor på scenen. Förtjusande!

30,9 grader!

Det är rätt så hett ute idag. Hu det kommer bli jobbigt att ta sig till jobbet idag. Svettigt, minst sagt! Vill helst bara ta bussen till stranden istället. När ska det bli min tur?

Nu är det bara jobb och jobb hela tiden

Till helgen blir det Tjörn igen och i veckan kommer det vara lite födelsedagsfirande för C. Även lite EM-fest vankas. Tjolahopp!

hits