F*n det gick inte idag

Klarade inte av att åka till skolan idag. Resultat: ingen tenta skriven. Panik! Jag måste börja fungera som vanligt igen snart. Det börjar eller det har ju redan kört ihop sig. Jobbigt!

Idag blir det 50-årskalas + utgång efteråt. Hoppas att jag mår bättre då! Just nu känner jag bara för att låsa in mig med tv:n + duntäcke + video + godis ikväll. Jävla skit!

Allting suger

Är riktigt, riktigt nere idag. Flyttstress och exjobbstress. Alla bara drar och sliter i mig hela tiden. Gör det här, det här och det här. Orkar inte, vill jag skrika. Låt mig va. Jag skulle vilja resa iväg, långt bort, och bara ligga på en strand i något vackert lugnt land och bara läsa en bra roman samtidigt som allt "fixande" här hemma ordnar sig av sig självt och när jag kommer hem så är allt perfekt igen. Jag får bo kvar här i 1:a hand och drömprinsen har flyttat in och allt är perfekt. Jag kan börja leva igen och fortsätta drömma om framtidens planer. Älskar dig min ängel!

Glömde

På väg till simningen igår så ösregnade det och mitt i detta ösregn så korsas våra vägar igen. Tror inte att Du såg mig. Du hade inget paraply och Du gick med raska steg för att komma undan regnet. Varför måste Du gå där just den tiden då jag var på väg till träningen. Vill inte se dig just nu. Blir nervös. Det är så jobbigt att Du berör mig så starkt fortfarande. Jag vill bara glömma och gå vidare nu. 

Idag

Blir det mest plugg och ännu mera plugg. Jag har nu fått mail från läraren att det är ok att göra tentan nu på fredag. Jag bara måste klara av den den här gången!!!

Tidigare var jag hos B och pratade. Ville inte gå dit idag. Vill inte gå dit mer över huvud taget. Men det gick bra i alla fall idag och jag ska försöka härda ut tills det tar slut.

Igår kom jag äntligen iväg till Sats och simmade. Det blev 2000 meter bröstsim. *Stolt* Jag ska försöka hinna med ett sådant pass i veckan framöver. 

Sedan var det hem och laga mat och se på tv. Jag såg "Desperate housewives" och "Paradise Hotel". Pratade en stund med syster K också. Hon kanske ska sova här på torsdag.

Nä, nu åter till pluggandet... 

Dagens

Idag har dagen bara varit skit. Inte fått gjort ett dugg vettigt. Borde plugga, plugga och plugga. Jo, jag har defragmenterat datorn + rensat ut gamla filer och bilder som legat och tagit en massa diskutrymme på datorn. Imorgon är en ny dag.

Veckans ordspråk:
Kärlek är det enda som förökas när vi slösar med det.
Ricarda Huch

Gå och se den...

image113 ...underbara biofilmen "Crash".

image114

Några recensioner:
SvD
P1
Expressen
Tellusfilm
Corren
Aftonbladet

Hahahaa

Linda Skugge är för rolig. Kolla här!

Dagens

Pratat med B igen, det gick bra denna vecka också. Kände att jag kunde ösa ur mig en del skumma känslor idag, vet inte om jag fick reda på något nytt men det känns lite skönt i allafall att det verkar som om någon förstår mig lite.
Shoppade nya "Gericomplex"-tabletter på Apoteket på vägen hem. Jag måste få bättre koncentrationsförmåga nu, annars kommer jag aldrig få ordning på skolan.

Nu: Äta frukost och vänta på mail över var mötet ska vara i eftermiddag. Känner mig lite nervös inför mötet.

DM

Äntligen har man fått tag på biljetter till dessa grabbars konsert, visserligen är det i Köpenhamn men men det blir nog kul det med! :-)

...

Bra H&M och här H&M!

Varför?

Kan inte sluta fundera över varför du ringde mig förra veckan. Vad ville du? Jag vill veta nu!

Måndag

Idag har vi haft möte angående exjobb. Det kändes bra. Vi fick gjort lite nytta idag, för en gångs skull.

Jag hämtade också paket nummer 2 från H&M. Träningsbyxorna, svarta och grå var helt ok och den svarta munkjackan samt skärpet plus underkläderna var jättefina så de kommer jag behålla. Resten returneras ikväll. Hmmm...funderar på att ta en rensning i garderoben sedan... eller kanske senare i veckan?!?!

Veckans ordspråk:
Vad som räcker för två kan räcka för tre.
Österländskt ordspråk

Söndag

Igår blev det lite shopping och lunch på McDonald's. Träffa syster K och N en snabbis. På kvällen bar det av till Hisingen för 1-årskalas/fest. Det var kul trots min huvudvärk som jag tampades med hela dagen och kvällen.

Idag blir det hem till G för lunch och sedan jobb resten av kvällen.

Fredag

Så har man då återigen besökt lilla Trollhättan för ett litet projektmöte.

Ikväll blir det Liseberg igen. Man bara måste se Håkan ikväll.

Nu blir det tvättstuga, dusch och eventuellt lite jeansshoppande...


Trevlig helg, sug och *****! :-D


Torsdag

Ajajaj vilken träningsvärk jag har idag. Men det känns lite bra att det har tagit i alla fall. Beach 2006 here I come! Hahahaha :-D

Idag blir det nog en del skolarbete. Funderar även att ta en sväng till biblioteket och låna lite böcker också. För övrigt så blir det nog rätt lugnt idag.

Onsdagen

Idag har jag varit hos Björn igen. Det gick bra. Skönt att få prata av sig lite. Jag berättade om lägenheten. Han såg lite konstig ut då. Men det skiter jag i. Undrar vad han vill att jag ska göra egentligen?

Efter det så åkte jag till Uddevalla för möte angående det stundande examensarbetet. Det gick bra men nu har jag hela huvudet fullt av tankar.

T ringde idag och undrade om jag ville följa med på en provträning på ett nytt gym som ska öppna imorgon i närheten där han bor. Vi var där och styrketränade i 1,5 h. Gissa vem som kommer ha värk i armarna och brösten imorgon?!?!

Ikväll har jag glott på OC och snart ska jag kolla på Desperate housewifes från igår!

Det ringde...

...en kvarts signal på min mobil ikväll kl.22:16. Förmodligen bara en felringning. Vad annars?!?!?


Bästa födelsedagspresenten!

När jag fyllde år för några veckor sedan så råkade jag besöka Systembolaget den dagen. Nu blev det så att jag fick den bästa födelsedagspresenten jag kunde få där. Jag fick visa legitimation. När jag gick därifrån så kände jag mig som 20 år igen! :-)

Lägenhet

Tjohooo! Så har man fixat ett förstahandskontrakt på en lägenhet nu då. Är så glad nu! Tur att det finns några mänskliga och framförallt vettiga gubbar kvar som arbetar med sådant! Totalt tre minuter tog det. Tre ynka minuter att fixa en tvåa med klädkammare, balkong med söderläge, mycket välplanerad yta med stort kök med stor kyl och stor frys, stort vardagsrum, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare och tvättbänk/ho, handukstork, badkar samt precis lagom stort och fyrkantigt sovrum, källarföråd, parkeringsplats och mobbegarage/cykel-bur. Allt för ynka 5800kr/mån.
Nu ska man snart flytta då...hmmm...börjar redan fundera på inredning och liknande. Jag såg ursnygga gardiner och kuddar på Åhléns förut. Bäst att låsa in kreditkortet illa kvickt vet ja'.

Tisdag igen

Det blev inget Åhléns igår så det får bli idag istället. Jag tänkte köpa "Rosenrot" eftersom jag har hört att det piggar upp. Någon som vet något om det?

Lämna in en film ska jag göra med. Och sedan ska jag försöka få med mitt namn på ett förstahandskontrakt på en lägenhet. Jag hoppas att det går vägen den här gången, då jag är fruktansvärt trött på att bo svart i en andrahandslägenhet, dessutom bor det väldigt elaka grannar här som ringer till värden och berättar att förstahandsägaren inte bor här. De har förmodligen ett eget intresse av denna lägenhet då de så intensivt arbetar för att få ut oss. Men fatta att ni har en lägenhet!!! Jävla kärringar! Hoppas att jag aldrig blir så'n!!!

Mina H&M-kläder passade finfint, men ändå är jag lite osäer på en del färgval... hmmm.

Ikväll ska jag och E och C gå och se "Dark water" på bio. Och innan dess ska jag försöka hinna med att simma en stund.

What the f**k!!!

Ja det var väl typiskt mig! När jag kom ut i köket så står fisksoppan och stormkokar. Den har bränt fast i botten av kastrullen och ungefär hälften av vätskan finns kvar. Den skulle ju bara sjuda, värmas en aning. Jävla soppjävel! Jävla gasspis! Jaja då får det väl bli McDonald's idag med... Suck!

Måndag

I helgen har det bara varit jobb och ännu mera jobb. Igår hyrde vi "Bröderna" på DVD. Jag somnade efter halva filmen (som vanligt!). I lördags var vi på Backaplan och köpte träningskläder plus träningsskor till mig. Så nu finns det inga ursäkter längre.

Idag har jag varit och promenerat i Skatås. Himla skönt väder!

Nu ska jag äta fisksoppa och sedan gå till Åhléns. Efter det ska jag hämta mitt H&M-paket som äntligen har anlänt på Posten.

Veckans ordspråk:
Vi har alltid nog med tid om vi bara använder den rätt.
Johann Wolfgang von Goethe

Fredag

Idag ska jag lämna ett paket till Posten och boka tid hos frisören. Sedan blir det lunch med syster B. Simma ska jag göra efter det och sedan eftermiddag blir det förmodligen ett Lisebergsbesök.

Torsdag forts.

Filmen "Zozo" var jättebra! Gripande film.

Jag hann med ett besök hos Mamma och pappa också, hämtade min post och meckade lite med deras kökslampa. M kikade på pappas bil också.

Jag kommer att behålla en av koftorna från La Redoute, den naturvita med en knapp passade perfekt. Och mina nelly-trosor hade också kommit. Jag blev så himla glad när de passade. Skitsnygga var de också!

Nu blir det sängen.


Torsdag

Idag ska jag hämta post hos mamma och hämta ut mitt LaRedoute-paket på Posten. Har beställt några goa koftor. Hoppas att de passar!

Ikväll ska jag och två kompisar gå och se filmen "Zozo" på bio.

Veckans ordspråk:
Godhet är när man tyst gör det som andra säger högt.
Friedl Beutelrock

Onsdag

Ja, vad har man hunnit med idag då...hmmm. Först var jag hos B och pratade lite. Han försökte provocera mig lite, förmodligen eftersom det inte är så långt kvar nu, vilket jag genomskådade fort och var tyst som en mussla. Jag vill inte berätta allt, vill inte, vill inte. Och jag som idag hade planerat lite vad jag ville prata om, jag kom av mig helt juh. Suck!

Sedan var det möte på biblioteket angående ex-jobbet. Vi kom fram till en del saker som då kändes givande, men nu känns det bara snurrigt och jag blir bara mer och mer övertygad om att jag vill skriva om något annat. För jag vill ju skriva om något intressant och revolutionerande istället.

Gick sedan förbi en kompis C som är sjuk och lämnade lite böcker som hon ville låna.

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu? Laga mat och läsa dagens Metro kanske.


Dagens

Idag var jag ute vid havet och satt och degade i solen en stund. Det var skönt! Behöver lite sol på näsan efter den alltför korta sommaren som varit. Sedan köpte jag thaimat och åkte hem till mina föräldrar och hälsade på en stund. Hämtade posten. Jag väntar på ett paket från LaRedoute och ett från H&M, men inget av dem hade kommit ännu. :-(  Det ska bli så spännande när paketen kommer. Hoppas att kläderna kommer passa!

Efter det så gick jag hela vägen hem, gick förbi affären en sväng och hälsade på, men det var bara E som jobbade så det var inget kul. Mötte syrran B med barnen på vägen hem. Svängde sedan förbi Wettergrens och shoppade massa billiga kollegieblock för det kommande skolarbetet + en ny allmanacka (hur stavas det egentligen?). Kalendern såg lite barnslig ut på omslaget så jag får se om jag kan "klä om" den med något annat kul...

T ringde precis, kul att prata en stund, synd bara att vi inte hinner ses så ofta nu för tiden och att vi lever så olika liv nu. Hon jobbar mycket (i en annan stad också) och jag pluggar. Det märks stor skillnad nu på våra "liv", det är mycket mer skillnad nu än när jag jobbade och hon pluggade. Känns lite trist faktiskt.

Jag försöker att inte tänka så mycket på det tråkiga med F. Det går ganska bra, men ibland brister det, särskilt när jag är ensam mycket.

Nu ringde C också, väldigt vad man var populär idag då. Kul! Vi och E ska gå på bio på torsdag. Förmodligen ska vi gå och se "Zozo".

Nu tänkte jag äta och glo på tv lite...

Goda kakor

Sirapsbröd

ca 50 st

200 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 msk vanillinsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. Blanda vanillinsockret med vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smör- och sockersmeten.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och rulla ut den till 4 längder. Lägg dem på smord plåt och grädda mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme ca 15 min.
Ta ut dem, låt dem svalna något på plåten och dela dem i sneda bitar.

CSN

Så har man betalat kåravgiften för flera veckor sedan. I god tid. Var i skolan för en vecka sedan och visade snällt upp mitt kårkvitto med betalningen. Ändå får man inga pengar. Hur ska man kunna betala sina räkningar i tid någon gång?!?! Blir så trött på den här skiten. Ska öppna sighten www.jagvillhaettjobb.nu snart tror jag.

Nu

...ska jag gå till SATS och träna, spinning blir det. Men först ska jag förbi H&M och shoppa träningskläder för presentkorten som jag fick igår. Jiiiiiiiiiiihaaaaaaaaa

Depeche Mode

jag började ringa Ticnet och logga in på deras hemsida långt innan klockan var nio i morse. Jag lyckas få tag på 3 st bra (!) biljetter till Depeche Mode-konserten i Scandinavium nästa år via hemsidan men när jag ska betala är det stopp. Jag väntade bara på bekräftelsen, men då blir det "bankproblem" och jag blir utslängd från hemsidan och efter det så går det varken att ringa eller logga in mer.
Fan varför kan ingenting gå vägen, nu för tiden!

Idag

Nu har alla gått hem. Idag firade jag min födelsedag, ca 1 vecka sent, med hela min familj. Vi är 14 st, Mam & Pap, 4 st systrar med man/sambo och de har 2 st barn var. Det var trevligt och framförallt högljutt! Nu känns det allt lite ensamt när alla har gått hem, så tyst och tomt.

Jag fick presentcheckar i klädaffär och på färg- och stilanalys (+smink). Tidigare har jag fått ett presentkort på spa och i guldaffär av några goda vänner.

Känner mig fortfarande lite ledsen pga kärleken... Hoppas att det går över snart! Jag önskade ju att han skulle vara här idag. Men livet ville något annat. Snyft!


Vet inte hur jag ska orka med dagen...

Idag hade jag planerat att baka inför mitt födelsedagsfirande, med min familj, imorgon. Städa och göra fint hade jag också tänkt.

Men nu vill jag bara gå ut härifrån, låsa dörren, slänga bort nyckeln och försvinna bort. Bort dit ingen kan hitta mig och aldrig komma tillbaka mer.


Hösten

Jag trodde att allting var bra nu. Att jag hade blivit starkare, gladare och positivare. Det var sant fram till augusti. September började ju riktigt jobbigt. Jag hade hoppats att denna hösten skulle bli en positiv vändpunkt, så att jag skulle orka läsa ikapp alla poäng som jag ligger efter med i skolan. Så att jag skulle orka ta tag i mat och träning, vänner mm. Men nu känns allt helt hopplöst. Tillbaka till noll. Kraschlandning.

Idag

Stora tårar trillar ner på min tröja. Det är så himla jobbigt att veta att det är över nu. Jag ville ju fortsätta vara med dig. Mysa med dig i soffan, spela skitgubbe, skämta om allt möjligt kul, äta tillsammans med dig, kyssas i hissen och känna dina vackra lena händer i mitt hår. Alla minnesbilder av oss bara flimrar förbi. Jag fattar ingenting. Allting var ju så bra i somras. Vi båda var ju så glada. Jag ville ju fortsätta vara tillsammans med dig, utvecklas med dig. Leva med dig. Nu tog allting bara så brutalt slut. Och jag är ensam kvar här. 

Jag hade rätt

Igår fick jag det bekräftat igen, att man aldrig ska tvivla på sin kvinnliga intuition. Angående detta inlägg, så har jag fått det bekräftat med egna ögon att det jag anat en tid är sant. För igår såg jag dem gå hand i hand. Ingen tvekan om saken. Han har skaffat en annan tjej, ny flickvän. Jag tycker bara att det är så otroligt respektlöst mot mig, att inte svara på mina meddelanden/samtal till honom och via dessa berätta för mig (personligen) hur det ligger till. Utan jag ska behöva se det hela (på ca 2 meters avstång dessutom!) och på så sätt "förstå" vad som pågår/pågått. Hjälp vad jag mår dåligt nu!

Fisksoppa

Fisksoppa

ca 4-6 port
1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1–2 msk smör
3 msk vetemjöl
12 dl vatten (eller 8 dl vatten och 4 dl vitt vin)
2 fiskbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde (går bra med matlagningsgrädde istället)
3 färska skalade tomater
1 tsk tomatpuré
ca 400 g fiskfilé (torsk el. liknande)

Tillbehör:

aioli
räkor
hårdkokta skivade ägg

Gör så här:

Fräs purjolök och vitlök i smör några minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka soppan ca 8 minuter.
Tillsätt grädde, finhackade tomater, tomatpuré och fiskfiléerna skurna i bitar. Sjud ca 3–5 minuter.
Servera soppan med de olika tillbehören och ett gott bröd.
(Om du vill kan du hysta i räkorna redan nu, men gör det då inte förrän precis innan soppan ska serveras, för annars blir de sega!)

hits