Shopping

Puuh. Full rulle idag här med. Fixat med parkett-problemet, så nu har jag fixat så vi kan åka till stugan i helgen och lägga nytt fint golv där. Leveransen kommer någon gång nu på fredag så eventuellt åker vi upp redan imorgon kväll efter kalaset.

Shoppade en del kläder idag när jag rände på ärenden. Byxor och två toppar från MQ, en klänning från Sisters samt lite rengöringskrämer mm från Åhléns. (Bilder kommer ev senare.) Hann hämta ut de nya jeansen också och eftersom det var sånt strul sist så fick jag dem upplagda på studs. Äntligen lite service! :-)

Sushi-lunch... mmm... sen har jag pluggat och grejat här hemma. Ikväll blir det en riktigt lugn kväll eftersom sambon jobbar och igentligen skulle jag gått på en middag ikväll men pga att veckan varit så ansträngande så blir det jag och Morden i Midsomer ikväll. :P

Nu ska jag iväg och hämta ett paket som kommit till mig och så ska jag köpa med mig lite choklad och glass hem.

Trevlig Valborg! ♥

Kämpigt

Vissa dagar får man kämpa mycket mer än andra. Idag blev jag trött på syrrans veliga sätt och oklara beslut, vilket ledde till tjafs med sambon. Vi båda blev stressade och då rök vi ihop, skönt nog så var han ovanligt förstående och när han kilade till jobbet så var vi på samma nivå igen. Jag hatar verkligen onödigt bråk särskilt när det blir bråk mellan oss på grund av att andra människor runt omkring är klantiga. Önskar att man kunde slippa all denna stress och alla "viljor" som ska vara med och bestämma. Förhoppningsvis har vi löst det mesta nu, eller alla fall de stora problemen.

Nu ska jag ta tag i mina räkningar och deklarationen. Sen blir det att laga middag och fortsätta med skolarbetet. Hoppas ni har en skön dag! Kram ♥

Vecka 18 + lite till

Något sen men så mycket att göra nu. Plus att den stationära datorn har lagt av, eller ja moderkortet har lämnat in. När jag skulle föra över h-disken till den bärbara (säkerhetskopiera m.m.) så visar det sig att kabinetten till den externa h-disken har glapp i kontakten, den måste ha vält olyckligt :(, så det fungerar inte. Jag måste kopiera h-disken för att kunna lämna in datorn på servica. Gaahhh, dödläge.

Resultatet blev att jag inte kunde göra min tenta förra veckan, jag ligger efter med allt skolarbete tills datorn är klar, och jag ska snart jobba hysteriskt mycket på jobbet. Ligger efter med allt. Kanonväder ute, men hinner inte med att spendera tid där så mycket som jag vill.

Här kommer veckans "måste"-att-göra:

  • Skicka in betyg till studera.nu för höstens kurser √
  • Deklarera (+ladda ned nytt BankId pga datorhaveri!) √
  • Fixa parkett, lister, transport och verktyg till helgens parkettläggning i stugan √
  • Maila miljoner mail till lärare, kurssekreterare och kurskamrater pga förseningar
  • Köpa födelsedagspresent till syrran. Stora frågan är: VAD?  √
  • Köpa sminkborttagningsmedel, ansiktsvatten och kräm m.m. √
  • Reklamera jeans som är sönder + hämta ut nya. √
  • Betala räkningar √
  • Plugga sjukt mycket! (Hur jag nu ska hinna det???)
  • Kolla upp mitt onda ben och andra åkommer hos doktorn Får bli nästa vecka istället!
  • Organisera datorservice + försöka lösa backup-problemet
  • Ringa viktiga samtal angående jobbet. √
  • + Allt annat som jag missat här ovan.
Övrigt: Gå på syrrans födelsedagsfika, ev. göra något trevligt men lugnt på Valborgsmässoafton och helst hinna sova och äta något.

Lovely


Tisdag

Tentapluggande stod störst och överst på "todo"-listan idag. Tvättat några maskiner tvätt och en 5-km-promenad har jag också hunnit med. Nu blir det "Klass 9A" på tv innan sängen för imorgon är det jobb och tenta-plugg som gäller. Sov gott! ♥

Tre

Hittade en lista hos annawii som jag blev sugen att svara på.

Tre namn du går under:

1. Lindsay
2. Firren
3. Bson

Tre saker som skrämmer dig:

1. Våldsamma psykopater
2. Korkade egoister
3. Naturkatastrofer

Tre saker du har på dig just nu:

1. Morgonrock
2. Handduk om håret
3. - (nyduschad!)

Tre av dina favoritlåtar just nu
:
1. Timbaland- The way I are
2. Depeche Mode-  Personal  Jesus
3. The Cure- Friday I'm in love

Tre sanningar om dig:
1. Jag har ett extremt bra "kom-i-håg" över saker jag upplevt. Alltså hela händelser; vad som sades, vad folk hade på sig osv.
2. Jag känner mig inte som 32, utan mer som 23.
3. Jag är pedant.

Tre av dina intressen:
1. Läsa
2. Umgås med vänner
3. Resa

Tre saker du verkligen vill ha:
1. Körkort
2. Ett heltidsjobb (där jag trivs OCH ok lön)
3. Barn

Tre människor du utmanar:
Jag utmanar alla som läser här!

Kent

I sommar ska vi på Kent. De spelar på Slottskogsvallen den 25 juli.
Underbart ska det bli! ♥


Måndag

Idag har jag suttit och läst ASP på balkongen. Ljuvliga, underbar balkong. Plugg stod främst på schemat idag, sen har jag planterat om två krukväxter, skurat badrummet och dammsugit kök- och vardagsrum.

Ikväll blir det promenad i Sisjön och mer pluggande. Gott.

Söndag

Dagen har varit skön, lugn och avkopplande. Behövdes verkligen. Käkade skaldjurssallad till lunch med K. Åkte till stan och shoppade en klänning, leggins och en blå tröja. Sen blev det en tur till Sisjön där vi gick 5 km-rundan. Härligt! :-)

Vecka 17

Efter en fantastiskt ljuvlig helg så är det dags att planera en ny rolig vecka.

  • Skicka in betyg till Studera.nu
  • Plugga ASP.NET
  • Organisera om hemma i bokhyllor och klädkammare/garderober
  • Handla tavelkrokar
  • Hämta upp solstolsmadrasser till balkongmöblerna från källaren
  • Tvätta alla fönster
  • Planera renoveringen av sovrummet
  • Planera tentavecka
  • Hårkliniken fredag (?)
  • Reklamera jeansen √
Övrigt: Promenader med T, L och C. Barnvakt på torsdag och fredag. Hälsa på mamma och pappa på fredag.

Lördag

Gårdagen bjöd på många motgångar, en ren helvetesdag helt enkelt. Vissa dagar önskar man att man inte vaknat alls utan istället vaknat och inse att det är dagen efter.
Kände mig väldigt trött i kroppen och seg igår när jag vaknade. Inte så konstigt med tanke på att jag sovit lite i veckan och haft mycket stress och jobb. Min sambo gjorde något som jag blev väldigt besviken och ledsen för. Skällde ut honom och var riktigt arg i flera timmar efteråt. Han orsakade mycket stress för mig igår och det gjorde mig en aning labil.
I alla fall så åkte vi för att hämta upp mina nya jeans som affären lagt upp för mig. När vi kommer dit så var de först ej klara och sen upptäckte jag att de klippt hål i tyget på det ena paret. Riktigt oproffsigt. Jag har kämpat jättelänge för att hitta snygga jeans som passar min kroppstyp, och nu så blir de förstörda. Inte så kul när man har sparat och äntligen kunnat köpa jeansen som kostar 1200 kr. Blev otroligt besviken och ledsen. Fick ett litet utbrott över att allt skulle jävlas med mig igår, delvis eftersom jag hade tänkt inviga jeansen på gårdagens after work. Istället fick vi stressa iväg till närmaste butik och inhandla "panikkläder". Köpte bland annat en kofta som jag upptäckte var trasig idag. Tröttsamt.
På grund av allt strul så blev jag försenad till utgången med 2 h. Jättesmidigt. Blä. :-(
Det var inte min dag igår helt enkelt.

After worken blev dock över förväntan. Har inte skrattat så mycket på länge. Skönt.

Idag har vi ätit en megafrukost på stan och sen promenerat och softat i Slottskogen. Underbar ledig dag!

Nu har jag suttit en timme och läst mina favoritbloggar, druckit cola zero och mumsat chips. Strax ska jag lägga mig och läsa lite innan älsklingen kommer hem. Sen blir det mys i soffan.

Solig härlig fredag

Denna fredag betyder massa ärenden och after work. Det var längesedan jag gick på after work så det ska bli kul.

Vad ska ni göra denna härliga fredag?

Tisdag

Nu ska jag sätta mig och plugga några timmar. Webbprogrammering och matte står på schemat idag. Sen blir det lite tv, "Klass 9A" och "Brothers & Sisters", innan det är dags för sängen. Ska upp tidigt imorgon och jobba. På eftermiddagen ska jag försöka hinna med en fika med Carina och på kvällen är det 7-årskalas. Trevlig kväll allihopa!

Shopping

Har sprungit på stan hela dagen. Fann lite toppar och träningsbyxor på H&M till mig. Köpte även klockor från Ur & Penn till den blivande 7-åringen.

image220 Hello Kitty. Väckarklocka medföljer utan extra kostnad. 398:-
Men det var lite rea så jag fick setet för 250:-.

Bild: http://www.uropenn.se/

Ljuset som fortfarande brinner

image219

Engla-mordet

Allra sötaste Engla. Varför? Jag kan inte sluta tänka på dig. Ända sedan jag hörde på tv igår kväll om att de hittat dig så har tårarna rullat nedför mina kinder. Jag slutade aldrig att hoppas att de skulle hitta dig vid liv. Kanske inlåst någonstans, kanske med hemska upplevelser i bagaget, men ändå vid liv. Jag lider verkligen med din familj och dina vänner. Vila i frid. ♥

image218
Allra sötaste Engla.                                          Anders Eklund (s k svinet).

Svinet som tog ditt liv önskar jag till världens helvete.
Det är ofattbart det han gjort både Engla och Pernilla och allt annat sjukt som han orsakat. Det är nästan så jag hoppas att han gjort sig skyldig till fler ouppklarade brott så att man slipper oroa sig för att fler odjur, som han, går lösa här i Sverige. Just nu kan jag inte låta bli att önska att svinet får sitta inlåst för alltid. Alltså aldrig bli utsläppt. Aldrig permissioner. Varken övervakade eller oövervakade (usch hemska tanke). Jag önskar att vi hade ett rättsamhälle som i USA, där man verkligen kan bli inlåst för alltid. Det finna inte en uns av tro hos mig att en dåre som han kan släppas ut igen och sen aldrig upprepa något av det han tidigare gjort. Jag önskar honom därför ett riktigt plågsamt liv och en ofattbart lång utdragen plågsam död.

Bilder: http://www.metro.se/se/article/tt/2008/04/13/ttflash/index.xml

Update:
Måndagen 14 april kl. 21:00 tänder vi ett ljus i vårt fönster för Engla och hennes familj. Sprid detta vidare så att så många fönster som möjligt får lysa för Engla ikväll som ett manifest mot att vi inte tolererar våld mot barn, unga och medmänniskor överlag i vårt samhälle!

Vecka 16

Veckorna bara rusar iväg, känns det som. Nu är det ny vecka igen och då är det nya tag som gäller!
Helgen som var bestod mest av jobb och sen när jag var ledig så var det mest till att slöa och slappa, mer ork fanns inte. Är snuvig fortfarande, tröttsamt, men hoppas på en förbättring snarast.

Veckans to do:
  • Plugga (!), både ASP och Unix i mängder
  • Köpa 7-årspresent (!) √
  • Fixa kläder till fredagens after work √
  • Göra klart i klädkammaren
  • Åka till Tippen med alla prylar/kläder som vi vill bli av med
  • Sätta upp foton och ljus i vardagsrummet och hallen
  • Leta parkett till sommarstugan √
  • Lägg upp jeansen på Ted Bernhardtz (!)
  • Färga ögonbrynen
  • Köpa plasttallrikar (små) och galgar på IKEA
  • Plantera klart krukväxterna √
  • Fixa lite med bloggen √
Övrigt: Gå på kalas och fika med C på onsdag. Jobba onsdag och torsdag. After work på fredag. Frukost på stan på lördag.

Lördag

Idag har det shoppats en del. Två par snygga jeans från "Ted Bernhardtz", ett par från G-star och ett par Nudie, och sen fick även några böcker från Bokia följa med hem.

image214 image215

Denna härliga soliga dag (om än något blåsig)

Har inte hunnit plugga så mycket idag, eller jag har inte tagit mig tid att göra det. :) Städat har jag alla fall gjort, skurat badrummet och dammsugit hela lägenheten. Tvättat ett par maskiner tvätt har jag också hunnit med. Nu blir det lite softande framför tv'n innan det är sängdags. Trevlig kväll!


4 minuter

Madonnas & Justin Timberlakes nya musikvideo.


Kvinnomord

Liza Marklunds krönikor i expressen är så bra. Liza skriver mycket om vårt rättsväsende, eller ja bristen på det. Senaste krönikan handlar om mordet på Zenia i Skåne och hur domen föll ut. Mannen som mördade Zenia fick ett fängelsestraff på 3,5 år. Det tycker jag låter alldeles för lite för ett mord.

Flyga drake

I helgen var jag och Emelie på bio, vi såg "Flyga drake".

Det är filmatiseringen av boken med samma namn och handlingen är som följer:
Under en fredlig period i slutet av 1970-talet i Afghanistan växer Amir och Hassan upp. De är närmaste vänner och leker nästan hela tiden. Deras bästa stunder är när de flyger drake tillsammans eller när Amir läser historier för Hassan. När så dåvarande Sovjetunionen invaderar Afghanistan flyr Amir och hans pappa till USA där de försöker leva vidare. När talibanerna lång tid senare tar makten i Afghanistan får Amir ett telefonsamtal från en gammal vän som ber Amir komma hem och hjälpa till.

Jag tycker att filmen var jättebra för den innehöll så mycket känslor, vemod, sorg, glädje och kärlek. Underbart!

image211 image212 image213

Sol!

Idag vaknade jag upp till en solig och vacker himmel. Så skönt! Visserligen har jag blivit förkyld, för säkert 300-gången i år, men det låtsas jag inte om nu. Det har varit en mycket lugn dag idag, jag har bara röjt lite hemma, diskat, bäddat och plockat iordning lite. Läst mina favoritbloggar, konstigt nog har alla de regn och mulet idag. Kan ju bero på att "alla" bor i andra delar av Sverige. :-)

Nu har jag precis haft en liten paus och njutit en lakritspuck-glass och läst i en god bok. Fortsättningen på dagen kommer också vara rätt så lugn, ska slänga i en tvätt nu och sen avsluta matte-kursen.



Vecka 15

  • Plugga
  • Köpa jeans (!) √
  • Hänga upp tavlor i vardagsrummet
  • Hänga upp en ljuslykta i vardagsrummet
  • Plantera om två växter
  • Färga och plocka ögonbrynen

Övrigt: Promenera med Cathy, Jobba to, fre & sö.


En riktigt härlig torsdag!

Har hunnit med rätt så mycket idag. Först gjorde jag en dugga (datatenta), men den gick åt skogen för jag hade övat för lite, så jag struntade i att skicka in den. Istället satte jag mig på balkongen och njöt av solen en stund. Så skönt ute idag!
Planterade Penséerna, som vi köpte i helgen, i stora krukor. Jag var orolig att några hade dött eftersom det tog några dagar innan planteringen, men efter vattningen så sträckte de på sig igen. Blev så fint. Kan visa en bild om några veckor när de växt till sig lite.
Dammsög och röjde i lägenheten på eftermiddagen och hann äntligen rensa lite i min överfulla byrå. Mycket skräp slängdes. Det är så skönt när det är gjort. Hittade även mina lämp-papper som varit försvunna en tid. Skönt att det var tid kvar på dem också.
På kvällen tog jag och Cathy en promenad i skogen, vilken skön och varm kväll det var. Insåg hur mycket jag verkligen har längtat efter varmare tider.
Lyckades även fixa en hel del annat pappersarbete som jag legat efter med.

Jag har lidit av jobbiga tankar och känslor denna vecka men idag förstod jag varför. Mensen. Brukar inte lida av pms men denna månad har varit bedrövlig. Promenaden gjorde dock susen!

Nu blir det lite film här, "27 dresses".

image209

Mona Seilitz R.I.P.

image208

Skådespelaren och programledaren Mona Seilitz 65 år är avliden. (Källa/Bild: aftonbladet.se)

Känns inte roligt längre. Skådespelare och andra kändisar trillar av pinnen hit och dit hela tiden nu för tiden känns det som. :-( Dessutom drömde jag natten till igår att jag och flera andra i min familj dog mm. Jätteläskigt!!!! Hoppas verkligen inte att det jag drömde stämmer!


All världens länder

Hittade ett litet roligt test häromdagen. Det är ju ingen hemlighet att jag gillar sådana. Hihi... Kommer tyvärr inte ihåg hos vem jag fann det?! :(
(Blogg.se låg nere då så jag kunde inte skriva om testet på studs och då försvann det hos vem jag hittade testet.)

33

Nya glassar, sista delen

image174 

4 poäng av 5:

Magnum Java. Vaniljglass med mjölkchoklad gjord med kakaomassa från Java. En riktigt god choklad och krämig vaniljglass med god "gammal" smak.

image206

3 poäng av 5:

Magnum Mayan Mystica. Chokladglass täckt med mjölkchoklad och blandad med toner av kanel, honung och muskotsmak. Smakar jul, kanelsmaken känns mest och det är säkert den som får mig att känna pepparkakssmak. Chokladglassen är lite mesig men en helt ok glass.

Bilder:
www.gb.se .

Rachel Bilson igen

Jag har sagt det förut och säger det igen; Vackert!

image205
Bild lånad av aftonbladet.


Städa eller plugga?

Det ser ut som att en bomb har sprängts här hemma de sista dagarna. Kläder och prylar överallt. Disken svämmar över. "Give me en diskmaskin pronto, tack!" Min klädkammare och andra lådor behöver sig en rejäl genomkörare med skurtrasan fast när ska jag hinna det. Blir galen! Hatar när det är stökigt och rörigt. Imorgon har jag en dugga ( = tenta) så jag hinner inte städa idag. Jobbigt! för det är alltid lättare att koncentrera sig på skolarbetet när det är fint runt omkring. Dilemma.

Vecka 14

  • ICA-poängen
  • Plugga webbprogrammering √
  • Dugga i webbprogrammering på to
  • Handla växter på Plantagen √
  • Plantera Penséerna på balkongen √
  • Deklarera
  • Maila skolan ang registrering

Övrigt: Promenera med Cathy, se filmen "27 dresses" och träffa min bästa vän.


Väder och drömmar

Förväntansfullt drog jag upp persiennerna i morse och möttes av gråväder. Blä! I måndags var det hällregn hela dagen och igår sken solen så fint. Det är så typiskt för igår jobbade jag hela dagen/kvällen (= ingen sol på mig) och i måndags var jag och idag är jag ledig eller ja jag är hemma och pluggar. Om det hade varit soligt här idag så hade jag tänkt sitta och läsa på balkongen med en filt virad runt kroppen. Mitt ansikte behöver lite fräknar för att få liv. Utan solsemester på 5 år och utan en svensk sommar förra året så är jag mer än likblek i ansiktet. Levande död liksom. Ge mig sol nu!

Apropå något helt annat så drömde jag en rolig dröm i natt. Matte (från Bygglov) och jag kysstes helt passionerat. Det var en vacker dröm. Inget snusk. Inget klet. Bara vackert. Stämningen i drömmen var så fin och behaglig. Alldeles varm om hjärtat var jag när jag vaknade.

Kanske drömmen kom efter att ha sett denna bild? =)

image204 
Bild lånad av
AB.


hits