Goda kakor
Sirapsbröd
ca 50 st
200 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 msk vanillinsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. Blanda vanillinsockret med vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smör- och sockersmeten.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och rulla ut den till 4 längder. Lägg dem på smord plåt och grädda mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme ca 15 min.
Ta ut dem, låt dem svalna något på plåten och dela dem i sneda bitar.
ca 50 st
200 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 msk vanillinsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. Blanda vanillinsockret med vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smör- och sockersmeten.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och rulla ut den till 4 längder. Lägg dem på smord plåt och grädda mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme ca 15 min.
Ta ut dem, låt dem svalna något på plåten och dela dem i sneda bitar.
Kommentarer:
Trackback