Letter delivered
Idag kom äntligen mina efterlängtade böcker. Tack, Adlibris, för en snabb leverans den här gången! ♥
Nu blir det snart Ugnspannkaka med lingonsylt och en mysig lässtund! Vilken bok ska jag börja läsa??? :¤
Ugnspannkaka
Ugn: 225°C
Ingredienser:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
ytterligare 2 dl mjölk
2 msk smält margarin eller smör
Blanda i en tillbringare äggen med den första mängden mjölk, mjöl och lite salt.
Vispa smeten klimpfri och späd med resten av mjölken.
Rör ned smält margarin eller smör.
Låt gärna smeten stå någon timme så att mjölet hinner svälla före gräddningen.
Rör om i tillbringaren innan ni häller smeten i smord långpanna och gräddar i 30-40 minuter.
Receptet är lånat ur: "Annas mat, stora kokboken" av Anna Bergenström
Nu blir det snart Ugnspannkaka med lingonsylt och en mysig lässtund! Vilken bok ska jag börja läsa??? :¤
Ugnspannkaka
Ugn: 225°C
Ingredienser:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
ytterligare 2 dl mjölk
2 msk smält margarin eller smör
Blanda i en tillbringare äggen med den första mängden mjölk, mjöl och lite salt.
Vispa smeten klimpfri och späd med resten av mjölken.
Rör ned smält margarin eller smör.
Låt gärna smeten stå någon timme så att mjölet hinner svälla före gräddningen.
Rör om i tillbringaren innan ni häller smeten i smord långpanna och gräddar i 30-40 minuter.
Receptet är lånat ur: "Annas mat, stora kokboken" av Anna Bergenström
Kommentarer:
Trackback